Google’ın Yeni Mırıldanarak Şarkı Bulma Özelliğiyle Anında Parça Bul!

mırıldanarak-şarkı-bulma

Şarkı dinlemeyi ve söylemeyi seviyor musun? Sabahtan beri diline dolanan şarkının adını bir türlü hatırlayamadın mı? Google’ın yeni mırıldanarak şarkı bulma özelliği seni bu dertten kurtaracak. İstediğin şarkıyı bulmanı sağlayacak bu yeni özelliği nasıl kullanacağını keşfetmek için hemen okumaya başla!

Mırıldanarak Şarkı Bulma Google’ın Yeni Arama Özelliği

Google yeni bir arama özelliğine daha kavuştu: mırıldanarak şarkı bulma. En iyi müzik tanıma uygulamaları arasındaki rekabet kızışıyor ve Shazam’ın karşısına ciddi bir alternatif olarak çıkıyor.

Bu yeni özellik sayesinde Google, mırıldanılan bir şarkıyı bulabiliyor. Arama yapabilmek için şarkının melodisini mırıldanman, söylemen hatta ıslıkla çalman bile yeterli oluyor.

Google, bu işlemin makine öğrenmesi yoluyla yapıldığını açıkladı. Bu yeni özellik, mırıldanılan şarkının melodisini yansıtan sayı temelli bir sıralamaya dönüştürecek ve bunu var olan ses kayıtları ile karşılaştıracak. Söylenilen veya mırıldanılan şarkıya en benzer sonuçlar listelenecek.

Mırıldanarak Şarkı Bulma Google Asistan ile Nasıl Yapılır?

Google Asistan iş başında. Bu yeni özelliği kullanarak daha hızlı bir şekilde adını hatırlamadığın şarkıyı bulmanı sağlayacak. Yine temel ses komutları yardımıyla kolayca bulabilirsin.

Şarkı sözlerini hatırlamıyor ama melodisini hatırlıyorsan hızlı bir şekilde bu parçayı bulabilirsin. Mırıldanarak şarkı bulmak için aşağıdaki adımları izle.

1- Google Asistanı aç. Cihazının ana ekran (home) tuşuna basılı tutarak asistanı aktif hale getirebilirsin.

mırıldanarak-şarkı-bulma

2- Asistan seni dinlemeye başlayacak. Dinlerken ortadaki 4 renkli düğme hareket eder. Bu düğmelerin yerine ortada renkli mikrofon simgesi varsa üzerine tıkla.

mırıldanarak-şarkı-bulma

3- “Bu şarkı nedir?” diye sor.

mırıldanarak-şarkı-bulma

 

4- Arama ekranına melodiyi mırıldanmaya veya ıslık ile çalmaya başla. Çubukların sesine göre hareket ettiğini göreceksin.

5- Parçaya en yakın alternatifler listelenecek. Aradığın şarkı bu listede yoksa tekrar arama yapabilirsin.

mırıldanarak-şarkı-bulma

Google Asistan’ın sesli komutları açık ise “Okey Google, bu şarkı nedir?” deyip şarkıyı söylemeye de başlayabilirsin.

Mırıldanarak Şarkı Bulma Google Uygulaması ile Nasıl Yapılır?

Google Asistan ile yaptığın aramaya alternatif bir yöntem olarak aşağıdaki adımları izleyebilirsin.

1- Google uygulamasını aç.

mırıldanarak-şarkı-bulma

2- Mikrofon simgesine dokun.

mırıldanarak-şarkı-bulma

3- Şarkı ara seçeneğine tıkla ve şarkını söyle.

mırıldanarak-şarkı-bulma

4- En yakın şarkılar listelenecek, aradığın listede yoksa aramayı yinele.

mırıldanarak-şarkı-bulma

Bu şekilde de bulabilirsin ama birinci yöntem daha başarılı sonuçlar sunuyor. Artık mırıldanıp durduğun şarkıları dert etmeyip, hemen bulabilirsin!

Ayrıca Google Asistan telefonunu sesle kilitleme veya açma imkanı da sunuyor, hiç denedin mi?

Mırıldanarak şarkı bulma ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Google Assistant

    Google Assistant

    Telefonunda sana büyük yardımcı olacak asistan uygulaması Google Asistan, sesli komutları anlıyor. Ana sayfa düğmene basılı tutarak etkinleştirebilir, hatırlatıcıalarm kurabilirsin. Yol tarifi alabilir, hızlı bir şekilde çağrı yapabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …