Android Auto WhatsApp Kullanımı: Yapabileceğin ve Yapamayacağın Şeyler

android-auto-whatsapp-kullanımı

Araba sürerken mesajlarını okumak ya da cevaplamak ister misin? Hem de hiçbir tuşa dokunmadan! Bazı sınırlılıkları olsa da Android Auto WhatsApp kullanımı mümkün. Kesintisiz iletişime araç kullanırken de devam edebilirsin. Mesajlaşırken neler yapabileceğini ve yapamayacağını keşfetmek için hemen okumaya başla!

Android Auto WhatsApp Kullanımı

Android Auto, araç sürerken cep telefonunu araç içi ekrana bağlamanı ve kullanabilmeni sağlayan bir arayüz. Eller serbest kullanıma odaklı ve güvenli seyahat için dikkat dağıtıcı özellikler en aza indirilmiş. Bu da uygulamalar açısından bazı kısıtlamaları beraberinde getiriyor.

Android Auto WhatApp kullanımı, Google Asistan ile mümkün hale geliyor. WhatsApp, Android Auto ile uyumlu olsa da telefonda yapabildiğin her şeyi maalesef yapamıyorsun.

Sürüş esnasında can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu hatırlatarak WhatsApp’ı Android Auto ile kullanırken neler yapabileceğine ve yapamayacağına bakalım.

WhatsApp’a Gelen Mesajları Oku

WhatsApp’a yeni bir mesaj geldiğinde hem Android Auto’da hem de telefonunda bildirim alacaksın. Bildirime dokunduğunda Google Asistan mesajı sana okuyacak.

Android Auto’da gelen bildirimler kaydedilir ve zil simgesine dokunduğunda da görebilirsin.

Ellerini hiçbir yere dokunmadan gelen mesajı dinlemek istersen “OK Google, mesajımı oku.” komutu verebilir ve asistanın okumasını sağlayabilirsin.

Google Asistan sadece metni okur ve metin içerisinde ifade varsa bu emojinin adını söyler (gülen yüz gibi). Mesajda herhangi bir resim, video, GIF, çıkartma varsa neyin olduğunu belirtir (Mesaj fotoğraf içeriyor, gibi).

Mesajlarına Cevap Ver

Google Asistan mesajını okuduktan sonra dilersen cevap da verebilirsin. Cevap yazmak için herhangi bir tuş takımı bulunmuyor. Ancak Google Asistan cevap vermek isteyip istemediğini sorduğunda Evet demelisin.

Göndermek istediğin mesajı dikte etmelisin. Google Asistan mesajını senin yerine yazar ve doğruluğunu kontrol etmek için sana okur. Mesajı göndermek mi yoksa düzeltmek mi istediğini sorar. “Gönder” dediğinde senin yerine cevabını yazılı olarak karşı tarafa gönderir.

Kişilerine WhatsApp’tan Mesaj At

WhatsApp’ta gelen mesaja cevap gönderebildiğin gibi baştan kendin de mesaj atabilirsin. Bunun için herhangi bir arayüz veya tuş takımı bulunmuyor. Ancak “OK Google, WhatsApp mesajı gönder.” demen yeterli.

Mesajı göndermek istediğin kişiyi söyle ve mesaj içeriğini dikte et. Google Asistan mesajı yazıp tekrar okur. Her şey tamamsa onaylayıp gönder.

Sohbetleri Sessize Al

Sürüş sırasında en büyük sorun dikkat dağınıklığıdır. En son isteyeceğin şey de dikkatinin dağılması. Bu yüzden WhatsApp sohbetlerini sessize alarak dikkatinin dağılmasını engelleyebilirsin.

Mesaj bildirimi geldiğinde Sessize Al (mute) düğmesini (çapraz çizgili zil) görebilirsin.

Bu düğmeye basmak için yeteri kadar zaman bulamazsan bildirimler bölümündeki Sessiz düğmesine basarak sohbeti susturabilirsin. Bu sadece Android Auto’daki WhatsApp sohbet bildirimlerini sessize alır ve seni rahatsız etmez. Telefonundaki WhatsApp uygulaması ve sohbetini sessize almaz. Fikrini değiştirirsen aynı yerden tekrar bildirimleri açabilirsin.

Android Auto WhatsApp Kullanımı Sırasında Yapamayacakların

Şimdiye kadar Android Auto ile WhatsApp’ta neler yapabileceklerinden bahsettik. Biraz da yapamayacaklarına değinelim.

WhatsApp’ı kullanarak sesli veya görüntülü arama yapamazsın. Sesli mesajları dinleyemezsin. Metin mesajı gönderip almak gibi uygulamanın en temel özellikleri dışındakileri kullanamazsın.

WhatsApp’tan gelen fotoğraf, video, çıkartma, GIF ve emojileri görüntüleyemezsin. WhatsApp üzerinden gelen aramalarla ilgili bildirim de alamazsın.

Android Auto, araba için en iyi Android uygulamaları dene, keyifli yolculuklar yap, daha dikkatli araba sür.

Android Auto WhatsApp kullanımı ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et.

  1. Android Auto

    Android Auto

    Android Auto, otomobiller için geliştirilmiş bir Android sürümü. Araç kullanırken arama yapabilir, mesaj gönderebilir, sesli komutlar ile Android uygulamaların keyfini çıkarabilirsin. Navigasyondan müzik dinlemeye kadar zengin bir içerik seni bekliyor!

  2. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…