Android Uygulamalarda Google Çeviri Nasıl Kullanılır?

google-çeviri-nasıl-kullanılır

Google Çeviri’yi dilediğin uygulama ile kullanabileceğini biliyor musun? Herhangi bir uygulamada Google Çeviri nasıl kullanılır öğren, anlamadığın mesaj, bildirim veya içerik kalmasın. İngilizce Türkçe çeviri dışında diğer pek çok dil için de faydalanabileceğin bu müthiş uygulamayı tanımak için hemen oku!

Google Çeviri Nasıl Kullanılır Öğren Anlamadığın Metin Kalmasın!

Android uygulamalar pek çok kolaylık getiriyor. Maalesef bu uygulamaların bir kısmı Türkçe içeriklere sahip değil.

Dünyadan farklı ülkelerden haberler okuduğunu veya yeni insanlarla tanıştığını düşün. İngilizcen de bir yere kadarsa ne yapacaksın. Elbette çaresiz değilsin.

Google’ın farklı dillerde çeviri yapabilen harika bir çözümü var: Google Çeviri.

Google, kopyala yapıştır gibi oldukça pratik bir yöntemle istediğin metni anında çeviriyor. Çeviriler her ne kadar hatasız olmasa da en azından içeriğinden haberdar olabilirsin.

Google Çeviri Nasıl Kullanılır?

Fotoğraf çekerek çeviri yapmayı da sağlayan Google Çeviri’yi diğer Android uygulamalarla beraber nasıl kullanacağına değinelim. Öncelikle AndroidListe’den Google Çeviri’yi indir ve kur. Sonra aşağıdaki adımları izle.

1- Google Çeviri uygulamasını aç.

2- Sol üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

3- Açılan sayfadan Ayarlar bölümüne gir.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

4- Tap to Translate seçeneğine tıkla.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

5- Etkinleştir seçeneğinin yanındaki düğmeyi sağa kaydırarak , mavi renge dönüşmesini sağla.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

Artık Google Çeviri hazır.

Başka bir uygulama kullanırken nasıl çeviri yapacaksın? Örneğin Outlook gibi bir e-posta uygulamana LinkedIn’den bir makale gönderilmiş olsun ancak içerik İngilizce. Şimdi nasıl çeviri yapabileceğine bakalım.

6- Çevrilmesini istediğin metni seç ve Kopyala de.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

7- Sen kopyala dedikten sonra otomatik olarak Google Çeviri simgesi çıkacak.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

8- Simgeye dokunduğunda metnin çevirisini alacaksın.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

Bu kadar kolay.

google-çeviri-nasıl-kullanılır

Son bir ipucu olarak Google Çeviri uygulamasını açtığında sol üstte yer alan kaynak dil bölümünü Dili Algıla olarak seçersen uygulama dili otomatik olarak algılayacak ve doğrudan çevirisini verecek.

Google çeviri nasıl kullanılır artık bildiğine göre anlık dil çevirisi WhatsApp ve Facebook sohbetlerinde de yapabilirsin.

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, yepyeni oyunlar keşfetmek için Android Hikayeler‘e göz at. Facebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. Google Çeviri

    Google Çeviri

    Google Çeviri ile dil çeviri işlemlerini hızlıca yaparsın. 103 dilde çevrimiçi 59 dilde çevrimdışı çeviri yapabilir. Kamera ve konuşma ile çeviri özelliğiyle tam bir dil çeviri canavarı. Deyimler sözlüğü de var. Latince olmayan harfleri de tanıyor.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…