Gizli Android 10 Özellikleri Diğer Cihazlarda Nasıl Kullanılır?

android-10-ozellikleri

Android 10 çıktı ama telefonuna gelip gelmeyeceği belli değil mi? Üzülme, Android 10’nun özelliklerini istediğin cihazda kullanabilirsin. Yeni sürüm, Odaklanma Modu, Baloncuklar gibi gizli ve öne çıkan birtakım özelliklerle beraber geliyor. Bunları şimdiden nasıl kullanabileceğini öğrenmek için hemen okumaya başla.

Android 10 Özelliklerini İstediğin Telefonda Kullan

Google Android 10’u diğer adıyla Android Q’yu yayınladı ancak bazı mobil cihazlar ya hiç alamayacak ya da çok geç alacak. Bu yeni Android sürümü pek çok yeni özelliği de beraberinde getiriyor.

Android 10 özelliklerinden iki tanesini istediğin telefonda nasıl kullanabileceğine dair ipuçları burada. Üstelik telefonunu da değiştirmene gerek yok. Android uygulamalar sağ olsun!

1. Özellik: Odaklanma Modu (Focus Mode)

android-10-ozellikleri

Odaklanma Modu, Google’ın Dijital Denge uygulamasının yeni özeliklerinden biri. Gün içerisinde dikkatini dağıtan bildirimlerden ve telefonundan bir nebze olsun uzaklaşmanı sağlıyor. Bu sayede işine ve hayatın diğer alanlarına daha fazla odaklanmana ve zamanının daha verimli kullanmana yardımcı oluyor.

Odaklanma Modu Nasıl Çalışıyor?

Odaklanma Modu, Dinlenme ve Rahatsız Etme modları arasında bir çeşit karışım. Hangi uygulamanın seni en çok rahatsız ettiğini belirleyip bu uygulamayı durduruyorsun. Simgesi gri renge dönüyor ve artık sen isteye kadar bir daha bu uygulamadan bildirim almıyorsun.

Odaklanma Modu Nasıl Kullanılır?

Odaklanma modu için Android Q/10 beta veya Android 9 kullanıyorsan Dijital Denge uygulamasını Play Store’dan ya da sayfamızdan indirebilirsin. Join the beta (Betaya katıl) bölümüne tıklayarak uygulamanın beta programına dahil ol.

Android 8 Oreo veya daha eski sürümleri kullanıyorsan üçüncü parti uygulama olan ActionDash’i kullanabilirsin. Google’ın Odaklanma Modu’yla aynı özelliklere sahip hatta zamanlama gibi artı özellikler de sunuyor. Odaklanma modu saat kaç arasında aktif olacağını düzenleyebiliyorsun.

2. Özellik: Baloncuklar (Bubbles)

android-10-ozellikleri

Baloncuklar, Android 10’un getirdiği bir diğer yeni özellik. Çoklu görevleri oldukça kolaylaştırıyor. Android bildirim sistemi ile tam olarak entegre çalışacak.

Baloncuklar Nasıl Çalışıyor?

Baloncuklar, Facebook’un sohbet balonlarına benziyor. Herhangi bir uygulama ile işlem yaparken yeni bir bildirim alındığında veya yapılması gereken bir şey olduğunda bir mevcut uygulamanı üzerinde bir baloncuk beliriyor. Buna tıkladığında ilgili uygulama açılıyor.

Baloncuklar Nasıl Kullanılır?

Bu özellik şimdilik geliştirme aşamasında ve geliştiricilerin uygulamalarına nasıl entegre edeceği merak konusu. Geliştiriciler için yayınlanmış bir sürümü mevcut ancak sen de denemek istersen DirectChat iyi bir örnek. Uygulamayı sitemizden indirip kullanabilirsin. Mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra diğer pek çok uygulamayla da uyumlu çalışabiliyor.

Android 10 özellikleri ile pek çok alışkanlığı değiştireceğe benziyor. Bir başka kötü alışkanlık olan sigarayı bırakmak için en Android uygulamalarından destek alabilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Digital Wellbeing

    Digital Wellbeing

    Dijital Denge uygulaması, dijital dünyadaki alışkanlıklarını görmeni ve dengeli bir yaşama adım atmana yardımcı bir araç. Telefonunda ve uygulamalarınla ne kadar süre geçireceğini kontrol altına alabilir gerekirse kullanmayı bırakabilirsin. Dijital detoks için ideal.

  2. DirectChat (ChatHeads for All)

    DirectChat (ChatHeads for All)

    DirectChat, farklı mesajlaşma uygulamaları tek elden yönetmeni sağlayan bir araç. Üstelik yapmakta olduğun işini yarıda kesmek zorunda kalmadan baloncuklar sayesinde cevap verebilir, bildirimlerine bakabilirsin. Baloncukları renklendirerek daha işlevsel yapabilirsin.

  3. ActionDash: Digital Wellbeing & Screen Time helper

    ActionDash: Digital Wellbeing & Screen Time helper

    Dengeli bir dijital yaşama adım atmak istiyor ancak Android sürümün Dijital Denge için uyumlu değilse ActionDash uygulamasını kullanabilirsin. Günlük kullanım raporları alabilir, süre kısıtlamasına gidebilirsin. Daha pek çok özelleştirme seçeneği de cabası.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…