Android Telefonunu Tatil Moduna Al, Tatilin Keyfini Çıkar

tatil-modu

Tatile çıkmayı mı planlıyorsun? Tatilde de mesajlar, aramalar, e-postalar hiç kesilmez diye mi düşünüyorsun? Android telefonunu tatil moduna al, tatilini keyifle geçir. Tatil modu nasıl etkinleştirilir, yoğun iş temposundan bir nebze olsun nasıl kurtulacağını bu yazımızda anlatıyoruz. Hemen okumaya başla.

Tatil Modu ile Android’ini Düzenle, Tatil Keyfin Bozulmasın!

Tatile çıktığında günlük sorunlardan uzaklaşmayı istiyorsun ama Android telefonun yanındayken bu mümkün mü? Mesajlar, aramalar, bildirimler, e-postalar derken tatilin bitecek.

Tatil modu ile telefonunla arana mesafe koy, keyifli bir tatil geçir. Tek yapacağın birkaç ayar.

Tatil Modu Android’de Nasıl Yapılır?

Daha eğlenceli bir tatilin yolu Android telefonunu tatil moduna almaktan geçiyor.

Şimdi bunu nasıl yapacağına bakalım.

1- Yapılacaklar Listesi Hazırla

tatil-modu

Tatile çıkmadan önce bütün işlerini tamamla ki yüzerken rahatsız edilme. Todoist gibi bir yapılacaklar listesi uygulaması kullanarak tamamlaman gereken işleri belirle ve bunları tatile çıkmadan yap.

2- Rahatsız Etmeyin Özelliğini Etkinleştir

tatil-modu

Rahatsız Etmeyin modu Android’in işlevsel özelliklerinden biri.

Bunu bildirim çubuğunu açarak, ekranda parmağını yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak, erişebilirsin. Üç tane seçenek göreceksin.

  • Tamamen Sessiz: Tüm sesleri kapatılır, alarmlar çalışmaz.
  • Yalnızca Alarmlar: Arama ve bildirim sesleri kesilir, yalnızca saat alarmları çalışır.
  • Yalnızca Öncelik: Alarmlar, hatırlatıcılar, etkinlikler, çağrılar için sesler çalışır.

Ayrıca belirli zaman aralıkları için yukarıdaki düzenlemeleri de yapabilirsin. Tatile beraber gittiğin kişiler hariç diğer numaralardan gelen aramaları engelleyebilirsin.

3- Bildirimleri Kapat

tatil-modu

Bildirim almak da sıkıcı olabilir. Bildirimleri kapatabilirsin. Bunun için en çok bildirim aldığın uygulamaları belirleyip bildirimlerini kapat.

Bunu yapmak için Ayarlar > Uygulamalar > bildirimini kapatacağın uygulamaya git. Buradan bildirimleri kapatabilirsin.

İstersen bunu Ayarlar > Sesler ve Bildirimler > Uygulama Bildirimleri bölümüne giderek de yapabilirsin.

4- Çağrılarını Yönlendir

tatil-modu

Kumsalda dinlenirken tanıtım reklamını dinlemek için rahatını bozma. Gelen aramaları ev ya da iş telefonuna yönlendirebilirsin.

Telefon üreticilerine göre değişse de bu genelde çağrı uygulaman üzerinden yapılabiliyor. Çağrı uygulamandan Ayarlar > Çağrılar > Çağrı Yönlendirme şeklinde yapabilirsin. Ayrıca yönlendirme seçenekleri de düzenleyebilirsin.

5- Otomatik Cevaplamayı Kullan

tatil-modu

Aldığın çağrı, mesaj, e-postalara hatta anlık mesajlaşma uygulamalarına dahi otomatik cevaplar verebilirsin. WhatsApp otomatik cevap ile ilgili yazımızdan detayları bulabilirsin.

Aramalar için hızlı yanıtlar ayarlayabilirsin. Üreticiler göre farklılıklar gösterse de çağrı uygulamanı aç. Arama Ayarları > Gelişmiş Ayarlar > Hızlı Yanıtlar sayfasında bulabilirsin. Buradaki yanıtlardan birini düzenleyebilir ve varsayılan olarak yapabilirsin. Çağrı geldiğinde bu seçtiğin hızlı yanıtı SMS olarak gönderebilirsin.

Tatile çıkmadan Android’ini yedeklemeyi de unutma. Tatil modu ile rahatsız edilmekten kurtul. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Todoist: Yapılacaklar Listesi

    Todoist: Yapılacaklar Listesi

    Çevrimdışı da kullanabileceğin Todoist ile günlük işlerini düzenle. Yapılacaklar listesi oluştur, ne kadarını gerçekleştirdiğini takip et. Görevler tanımla, bunları paylaştır, ilerleme durumunu kontrol et. Zaman ve konuma göre bildirimler al.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…