Uluslararası Çeviri Günü: Mütercim ve Tercümanlar için En İyi 5 Uygulama

çevirmenler için uygulamalar

Uluslararası Çeviri Günü’ne özel, mütercim ve tercümanların işlerini kolaylaştıracak Android’in en iyi uygulamalarını bir araya getirdik, hemen göz at!

30 Eylül Uluslararası Çeviri Günü olarak tüm dünyada kutlanıyor. Çeviri işi ile uğraşanların günü kutlu olsun! Biz de bugüne özel mütercim ve tercümanların ister İngilizce Türkçe çeviri ister farklı diller arasında olsun, mesleklerini icra ederken işlerine yarayacak en iyi 5 uygulamayı bir araya getirdik.

30 Eylül, Uluslararası Çevirmenler Derneği vasıtasıyla tüm diller arasında kültürel paylaşımları artırmak, insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla kutlanmaya başlandı ve sonrasında ise Birleşmiş Milletler tüm dünyada kutlanmak üzere kabul etti.

Çeviri yapanların her an ihtiyaç duyabileceği, üretkenliklerini artırabilecek uygulamalardan bir liste düzenledik. Listemizde tüm çevirmenlerin beğenerek kullanabileceği çeşitli araçlar yer almakta.

Çevirmenleri için en iyi uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Oxford Dictionary of English

    Oxford Dictionary of English

    İngilizce çeviri ile uğraşanların çok işine yarayacak olan Oxford Dictionary, 350.000’den fazla kelime, ifade ve anlam içeriyor. 75.000 telaffuz da cabası. Eş anlamlıları, yazım farklarını, argo kelimeleri öğrenmek için ideal.

  2. Evernote

    Evernote

    Evernote, notlarını kaybetmek veya unutmak istemeyen çevirmenlerin en büyük yardımcısı. Notlarını düzenlenme, mobil cihazlarla senkronize etme imkanı sunuyor. Ses de kaydedebiliyor. Notları e-posta ile gönderebilirsin.

  3. Google Drive

    Google Drive

    Google Drive, dosyaları tek bir yerde depolamak isteyen mütercim ve tercümanların imdadına koşuyor. Çeviri dosyalarına her yerden erişim sağlamak ve bunları paylaşmak mümkün. Google Docs ile de uyumlu çalışıyor.

  4. Work Log

    Work Log

    Üretkenliklerini artırmak, zamanını iyi değerlendirmek, saatlik işlerde gelirlerini takip etmek isteyen mütercim ve tercümanlara Work Log büyük yardımcı. Zaman yönetimini daha verimli hale getirmek artık mümkün.

  5. Sözlük

    Sözlük

    FreeDictionary.com’un mobil cihazlar için geliştirdiği Sözlük, çok dilli bir sözlük. 12 dilde sözlüğe ve 40 dilde çeviriye sahip. Terimler için ansiklopedik sözlüğe de sahip. Yer imleri ve telaffuzlar bulunuyor. Tüm cihazlarınla senkronize edebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…