Karekod Nasıl Okutulur ve En İyi QR Kod Okuyucular Neler?

qr kod okuyucu karekod

Günümüzün barkod teknolojisi karekod Android’de nasıl okutulur biliyor musun? En iyi QR kod okuyucular hangileri bilmek istiyorsan hemen oku!

Karekod, original adı Datamatrix olan kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun Türkçesidir. Klasik çizgili barkodlara oranla daha fazla bilgi içerir. Bu tür barkodları taramak için QR kod okuyucular, bir başka ifade ile karekod tarayıcılar kullanılır.

Artık yalnızca ilaç sektöründe değil, pek çok sektörde karekod kullanılıyor. Bir ürünle ilgili bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Mobil cihazlarda bulunan kameralar ve İnternet bağlantıları QR kodların okunmasını ve istenilen adrese bağlanılmasını kolaylaştırıyor.

Karekod Nasıl Okutulur?

Akıllı telefonunda veya tabletinde karekodları okutabilirsin. Bu konuda en büyük yardımcın cihazının kamerası. Cihazınla birlikte gelen uygulamalar veya bir tarayıcı yüklemek koşuluyla bu kodları okutabilirsin.

Google Asistan’ın kimi sürümlerinde bu kod okuyucu hazır şekilde gelir. Ana ekran, başlat, tuşuna uzunca basarak asistanı etkin hale getirebilir ve kamera simgesi ile taratabilirsin.

Kimi mobil cihazlarda Google Lens uygulaması yerleşik olarak gelmekte. Bunu kullanarak da karekodu okutabilirsin.

Günümüz itibariyle mobil cihazların kendi kameralarında da QR kodu tarayıcılar mevcut durumda. Cihazın kamerasını açıp karekodu taradığında otomatik olarak okuyabilmekte.

En İyi QR Kod Okuyucular

Bazı mobil cihazlarda yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar hazır halde gelmez. Kendin bir QR tarayıcı Google Play Store’dan indirmen gerekiyor. Yazımızı okumaya devam ettiğinde en iyi karekod okuyucuları bulacaksın. Bunlardan birini indirip telefonuna kurabilirsin.

image1 karekod nasil okutulur ve en iyi qr kod okuyucular

Yapman gereken uygulamayı çalıştırmak ve kameranın QR kodu görmesini sağlamak. Görüntü netleştiğinde gösterilen linke tıkladığında karekodun seni yönlendirmek istediği sayfaya ulaşabilirsin.

Facebook uygulamasında ve Opera ya da UC Browser gibi bazı tarayıcılar da QR okuyucuları kendi bünyesinde barındırıyor.

Şimdi bu uygulamalara bir göz atalım. Bahsettiğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. QR Code Reader

    QR Code Reader

    Bir karekodu veya barkodu taratmak ve okutmak için kullanabileceğin QR Code Reader’ın kullanımı oldukça kolay. Kodun üzerine gelerek kameranın görmesini sağlaman yeterli. Kode içerisinde yer alan URL’ye otomatik olarak yönlendirir.

  2. QR Kod Okuyucu

    QR Kod Okuyucu

    Karekodları okumak için kullanabileceğin QR Kod Okuyucu oldukça hızlı. Karekodu hizaladığında otomatik olarak tanıyacak ve gereken sayfaya seni yönlendirecek. Düşük ışıklı ortamlar için flaş ışığını destekliyor.

  3. QR Droid Code Scanner

    QR Droid Code Scanner

    Karekodları, kameradan, tarayıcıdan veya mevcut bir resimden tarayabilen QR Droid Code Scanner kapsamlı bir uygulama. Yalnızca QR kodlarını okumakla kalmıyor yenilerini yapmana ve arkadaşlarınla paylaşmana da izin veriyor.

  4. QR Kod Okuyucu

    QR Kod Okuyucu

    QR Kod Okuyucu, hızlı bir şekilde kodları tarayıp okuyabiliyor. ISBN, EAN, UPC gibi barkodları tanıyabiliyor. Cihazını karekoda doğru tutman yeterli. Karekod ile ilgili tüm bilgileri gösterir, URL sayfasını gösterir, paylaşmana izin verir.

  5. QR ve Barkod Okuyucu

    QR ve Barkod Okuyucu

    Taramak istediğin barkod veya QR kodu üzerine cihazını tuttuğunda QR ve Barkod Okuyucu hızlı bir şekilde tarayıp okuyacak. Mesafeyi ayarlamana veya fotoğraf çekmene gerek yok. İstenilen tüm bilgileri gösterir.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…