Dünya Müzik Günü: Music Maker Jam, Chord! Free Gibi En İyi Müzik Yapma Uygulamaları

dunya muzik gunu music maker jam chord free gibi en iyi muzik yapma uygulamalari

Müziği seviyor ve kendi müziğini yapmak ister misin? Stüdyoya gerek kalmadan mobil cihazlarınla müzik yapabileceğin en iyi müzik yapma uygulamaları listemize bak!

21 Haziran Dünya Müzik Günü ilk olarak 1981’de Fransa’da amatör ve profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek, sokak performansları ile her yerde herkes için müzik anlayışını geliştirmek için başlatılmış. Daha sonra ise giderek diğer ülkelerde de kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde ise ilk defa 2005 yılında kutlanmaya başlanmıştır.

Biz de bugüne özel olması için Android’deki en iyi müzik yapma uygulamalarından oluşan bir liste hazırladık. Stüdyo ortamı olmadan yapılamayacak müzikler, teknoloji sayesinde mobil cihazlarla yapılabilir hale gelmiş durumda.

Kendi amatör stüdyonu oluşturabilir, evinizde,  hatta hareket halindeyken bile gönlünce müzik yapabilirsin. Bu müzikleri hem dostlarınla hem de dünya çapında paylaşabilir, yorumlarını alabilirsin.

Eğer masaüstü müzik yapma programlarına aşina isen işin bir nebze daha kolay olacak. Acemi olsan dahi uygulamalara en kısa zamanda adapte olup rahatça müzik yapabilirsin. Şimdi listemize göz atalım.

Bahsedeceğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Kolay Ses Kayıt Cihazı

    Kolay Ses Kayıt Cihazı

    Kolay Ses Kayıt Cihazı ile yüksek kalite PCM ve MP4 ses kayıtları yapabilirsin. Kendi müziğini telefon sesi olarak atayabilirsin. Güçlü ses filtreleri ile düzenleme yapabilirsin. Pro sürümü bluetooth mikrofon ile kaydetme gibi özellikler sunuyor.

  2. FL Studio Mobile

    FL Studio Mobile

    FL Studio Mobil, DAW özelliği ile DJ’lerin ve hip-pop prodüktörlerinin seçimi. Yüksek kalite örnekler, ses birleştiriciler, gelişmiş FX paneli, yüksek-düşük bant geçirgen filtre gibi gelişmiş daha pek çok özelliğe sahip. Ancak uygulama ücretli.

  3. Chord! Free (Guitar Chords)

    Chord! Free (Guitar Chords)

    Akor koleksiyonu arıyorsan Chord Free tam sana göre. Piyano ve gitar akorlarını bulabilirsin. Akor nasıl basacağını öğrenebilirsin. Parçayı çalarken akorlarını algılar ve ekranına yansıtır. Çok fazla seçeneği ile amatörlere biraz zor gelebilir.

  4. Drum Pads 24 - Beats and Music

    Drum Pads 24 – Beats and Music

    Bir cihaz üzerinden çalabileceğin en fazla davul imkanını sunan Drums Pad 24 bu alanda en iyi uygulamaların başında geliyor. Beatboxing için oldukça uygun. Ritim duyguna ve parmaklarına güveniyorsan yeni melodiler yapabilirsin.

  5. Music Maker JAM

    Music Maker JAM

    Müzik Maker Jam ile pek çok müzik türünde remiksler, beatler ve şarkılar oluşturabilirsin. Stüdyo kalitesinde kayıtlar, örnekler yapabilir tüm dünyadaki dinleyiciler ile paylaşabilirsin. Müziklerini, paylaştıkça yeteneğin keşfedilsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…