Facebook Lite, Puffin For Facebook Gibi Facebook Uygulamasına En iyi Alternatifler

image of facebook lite, puffin for facebook gibi facebook uygulamasina en iyi alternatifler

Vazgeçemediğimiz Facebook resmi uygulamasının alternatifi var mı varsa en iyileri hangisi? Pek çok insan gibi sen de bunu merak ediyorsan ilgini çekecek bir yazı hazırladık. Göz atmanı tavsiye ediyoruz.

Facebook, 2 milyardan fazla kullanıcısı ile sosyal ağlarda bir dev. Kullanım kolaylığı sağlaması açısından Facebook tarafından geliştirilen bir uygulaması da mevcut. Ancak kimi kullanıcılar uygulamanın hafızada kapladığı alan, veri, batarya ve ram kullanımı, yeni sürümlere cihazlarının uyum zorluğu yaşamaları gibi nedenlerle alternatif çözüm arayışına gitmekte. Bu noktada 3. parti uygulamalar Facebook’tan vazgeçmeden kullanılmasını sağlıyor.

Facebook uygulamasına en iyi alternatifi arayanlara hatırlatalım ki bu uygulamalardan Facebook Lite hariç diğerleri farklı geliştiriciler tarafından piyasaya sürülmüştür. Bu uygulamalar, daha az veri, batarya ve hafıza kullanımı vadetmekteler. Hızlı, güvenli ve basit bir kullanım sunuyorlar.

Bahsedeceğimiz uygulamarın indirme linklerini sayfamızda bulabilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Facebook Lite

    Facebook Lite

    İlk alternatif Facebook’un kendisinden geliyor. Normal sürüme göre daha az veri, hafıza, batarya tüketimi, hızlı görüntüleme vadediyor. Zayıf ağlarda çalışabiliyor. Çok fazla özellik kısıtlaması yok. Facebook Messenger, Facebook Groups, Facebook at Work, Facebook Mention ile uyumlu çalışıyor.

  2. Tinfoil for Facebook

    Tinfoil for Facebook

    İkinci alternatifimiz açık kaynak kodlu Tinfoil For Facebook da hız ve sadelik vadediyor. Veri tüketimi konusunda iddialı. Gizliliğine özel bir önem veriyor. Güncellemeleri mevcut. Düşük sistemler için ideal çözüm sunuyor. Düşük boyut ve hızlı kurulum, Türkçe desteği ise cabası.

  3. Metal for Facebook

    Metal for Facebook

    Diğer bir alternatif is Metal for Facebook da oldukça kullanışlı bildirim çubuğuyla öne çıkıyor. Buradan mesajlara, arkadaşlık isteklerine ve bildirimlere ulaşabilirsin. Düzenli olarak güncelleniyor. Türkçe desteği, küçük boyut ve hızı ise düşük sisteme sahip kullanıcıları cezbedecek.

  4. Puffin for Facebook

    Puffin for Facebook

    Bir başka tercih edilen uygulama Puffin For Facebook Puffin Browser’ın Facebook için yeniden tasarlanmış hali. Hızlı kullanım, düşük veri ve hafıza kullanımı sunuyor. Düşük ağlarda rahatça çalışıyor. Eski model cihazlarda da başarılı sonuçlar alıyor.

  5. Friendly for Facebook

    Friendly for Facebook

    Son alternatifimiz ise Friendly for Facebook 3. parti uygulamalar arasında farklı yere sahip. Birden fazla hesabı kullanabilirsin. Facebook Messenger desteği sunuyor. Anahtar kelimeler ile filtreleyerek Facebook deneyimini artırıyor. Facebook videolarını indirebilirsin. Menülerini özelleştirebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…