Müzik Severler İçin Shazam, Musixmatch Gibi En İyi 5 Şarkı Sözü Uygulaması

image of muzik severler icin shazam, musixmatch gibi en iyi 5 sarki sozleri uygulamasi

Müzik tutkumuz eksilmese de artık daha az fiziksel albüm alıyoruz. Şarkı sözlerini CD kapaklarından okumayı unuttuk. Ancak o sevdiğin şarkıyı sen de söylemek, sözlerini öğrenmek istiyorsun. Çözüm yine dijital platformlardan geliyor.

Dijitalleşen dünya ile birlikte müzik de dijitalleşiyor. Bugün pek çok müzik paylaşım platformu hizmet sunuyor. Sevdiğiniz şarkıları her an nerede olursanız olun dinleyebiliyorsunuz. Yeni çıkan bir albümü ya da şarkıyı çevrimiçi platformlardan satın alabiliyoruz. Şarkılara eşlik etmek isteyenlere ise çözüm şarkı sözleri uygulamalarından geliyor. Şarkı sözleri uygulamalarından en iyi 5 tanesini bu yazımızda senin için bir araya getirdik.

Şarkı sözleri uygulamaları ile şarkı sözlerini arayabilir, indirebilirsin. Bazıları şarkıyla eşzamanlı olarak çalışabilmekte. Bazılarında çeviri hizmeti dahi mevcut. Kimisi ise aynı zamanda bir müzik oynatıcı. Popüler olan en iyi 5 şarkı sözü uygulamasına göz atacağız, indirme linklerini sayfamızda bulabilirsin.

Bu konuyla ilgili farklı düşüncelerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Genius — Song Lyrics & More

    Genius — Song Lyrics & More

    İlk uygulamamız oldukça popüler olan Genius ile sevdiğin şarkıları dinleyebilir ve sözlerini bulabilirsin. 1.7 milyon şarkılık bir arşive sahip, video klipler izlerken şarkı sözlerini okuyabilirsin. Şarkı sözlerini sanatçıların ve yapımcıların ismine göre arayabilir ve Genius topluluğuna katılabilirsin. Çevrende çalan bir müziğe telefonunu tutarak sözlerini arayabilirsin.

  2. musiXmatch Music Lyrics Player

    musiXmatch Music Lyrics Player

    İkinci uygulamamız MusicXmatch ile YouTube, Spotify, Pandora gibi platformlardan müzik dinlerken eşzamanlı olarak şarkı sözlerine erişmeni sağlar. Kelime, cümle, ya da şarkı ismi ile şarkı sözlerini arayabilir, tek dokunuşla çevrende çalan müziği ve sözlerini bulabilirsin. Pek çok şarkının çevirisine ulaşabilirsin. Hayli gelişmiş bir widgete de sahip olacaksın.

  3. Shazam - Müziği Keşfet

    Shazam – Müziği Keşfet

    Sıradaki ise meşhur Shazam, müzik dinlemeyi seven herkes için gerekli ücretsiz bir Android uygulaması. Şarkıların isimlerini, sözlerini ya da kimin söylediğini bulabilirsin. Gelişmiş sesli tanıma özellikleriyle Shazam sesleri saniyeler içinde kaydeder, şarkı ve sanatçı ismini doğru şekilde bildirir. Spotify ile listelerini eşleştirebilir, sevdiğin sanatçıları takip edebilir, yeni müzikler keşfedebilirsin.

  4. Şarkı Sözleri (Sarki Sozleri)

    Şarkı Sözleri (Sarki Sozleri)

    Şarkı Sözleri uygulaması ile her türden Türkçe ve İngilizce şarkıların sözlerini bulabilirsin. Şarkı adı ya da sanatçı ismiyle arama yapabilirsin. Oldukça geniş bir Türkçe şarkı sözü arşivine sahip. Sözlerine baktığın şarkıyı YouTube’da açabilir ve paylaşabilirsin. Kendi listeni oluşturabilir ve hızlı bir şekilde favori şarkılarına ulaşabilirsin.

  5. QuickLyric - Instant Lyrics

    QuickLyric – Instant Lyrics

    Son uygulamamız ise QuickLyric popüler tüm müzik oynatıcıları ile uyumlu çalışır. Çevrimdışı olarak şarkı sözleri bulabilirsin. Karaoke keyfini Android cihazında yaşayabilirsin. Eşzamanlı şarkı sözlerini takip edebilir, saklayabilirsin. Mikrofonun aracılığıyla şarkı arayabilir, sevdiğin tüm şarkıların sözlerini kolayca ve hızlı bir şekilde indirebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…