GPS Sinyallerini Nasıl Daha Güçlü Hale Getirebilirsin?

 

gps

GPS sinyalleri telefonunda Google Maps gibi bir çok uygulamayı kullanman  ya da bulunduğun konuma göre çalışan Pokemon Go gibi oyunları oynayabilmen için hayati önemde. Bu nedenle iyi bir sinyal oldukçe önemli. İşte GPS sinyallerini daha güçlü hale getirmen için yapman gerekenler.

GPS Nedir?

Öncelikle GPS ne anlama geliyor ona bakalım. Küresel Konum Belirleme Sistemi olarak açıklanabilecek GPS kısaca yörüngedeki uyduların kullanımı ile çalışan bir yer belirleme sistemidir. Sistemde akıllı telefonun GPS anteni üzerinden iletişim kurmaktadır. Aslında bir donanım parçası olan bu anten kimi yazılımları kullanarak çalışmaktadır.

Yüksek Doğruluk Ayarı Yap

En iyi sinyali yakalamak için daha fazla batarya kullanımını göze alman gerekiyor. Dilediğin zaman kapatabileceğin bu özellik sayesinde örneğin Pokemon Go oynarken konuma dair sorunları aşman mümkün. Aktive etmesi oldukça kolay. Telefon menünden Ayarlar ve oradan da Konum kısmına gir. Burada konum ayarlarının açık olduğundan emin olmalısın. Konum ayarlarında Mod kısmını işaretleyerek ayarlarını Yüksek Doğruluk olarak belirle. Bu sadece GPS değil kablosuz Internet ayarlarını da kullanarak konumunu belirlemesine yardımcı olacaktır. Dediğimiz gibi, daha çok batarya harcamaya hazır ol!

dogruluk

GPS Sinyalini Sürekli Açık Tutmak

Buradaki ana problemlerden biri başka bir uygulamaya baktığında GPS’nin kapanması diyebiliriz. Mesela Pokemon Go oynuyorsun ve bir ara mesajlarına bakmak istedin. Bu durumda GPS kapanabilir.

Ancak bu sorunu aşmanın da yöntemi var. Bunun için Connected GPS gibi bir GPS uygulaması indirebilirsin. Ancak tekrar söyleyelim, pil ömrünü kısaltacaktır.

GPS Sorununun Yazılımsal mı Donanımsal mı Olduğunu Keşfet

GPS Essentials ile GPS sinyallerindeki donanımsal ya da yazılımsal sorunları düzeltmen mümkün. Uygulamayı indirdikten sonra menüden Uydular kısmına tıklayarak telefonunun hangi uydulara bağlı olduğunu görüntüleyebilirsin. İnanılmaz değil mi?

Eğer herhangi bir uydu bilgisi yoksa bu durum etrakındaki metal eşyalardan, telefon kılıfından ya da GPS donanımından kaynaklanıyor olabilir. Uydular görünmüyor ancak GPS hala çalışıyorsa bu durumda yazılımsal bir sorun var demektir.

GPS Verilerini Yenile

Bazen telefonun kapsama alanında olmasalar da kimi GPS uyduları üzerinde sıkışıp kalabilir. Bu durumda cihazının GPS verilerini yenilemek için  GPS Status & Toolbox gibi bir uygulama kullanabilirsin.

Uygulamayı indirdikten sonra ekranın herhangi bir yerine dokunarak Reset tuşu yardımıyla GPS verilerini yenileyebilirsin. Uygulama ve oyunlara kaldığın yerden devam etmek için oldukça faydalı bir işlem.

Harici Bir GPS Alıcısı Edin

Tüm bunları denedikten sonra hala verim alamadıysan belki de harici bir GPS alıcısı satın almalısın. Bu alıcı ile Bluetooth üzerinden cihazını bağlayabilir hatta aynı şarj aletiyle ikisini de şarj edebilirsin. Ama en az 400 lira gibi bir maliyeti olacaktır!

Umarım anlatılanlar senın için faydalı olmuştur. Bizimle yorumlar kısmından tecrübelerini paylaşabileceğini unutma!

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …