Android Mobil ya da Tabletlerde Yer Açma

memory-fullKaçınılmaz. Muhteşem uygulamalarının, resimlerinin ve videolarının Android’ inin kapasiteni dolduracağı ve daha fazla yere ihtiyacın olacağı gün gelecektir. Hiç endişelenme, bununla başa çıkabilirsin. Aslında, telefonunda epey yer kaplayan resimleri ve dosyaları silerek zamanla telefonunda yer açabilirsin.

Bu kısa tutorial de, Android telefonların hafızasında yer açmanın akıllıca ve hızlıca yapılabilen birkaç yöntemini seninle paylaşacağız:

Kendinize bir mikro SDcard alın

Belki de en kolayı ve tabii ki de en bariz yöntem, harici SDcard almak ve kapasiteyi artırmaktır. Günümüzde, pek çok Android cihaz küçük SD kart slotları ile üretilerek daha fazla resim, video ve müzik depolanmasını sağlar. Mikro SDcardlar gerçekten ucuzdur ancak satın almadan önce telefonun ile uyumlu olduğundan emin ol. Nispeten daha ucuz olan cihazlar 32GB kartları desteklerken,  pahalı olanları 128 GB a kadar destekler.

Kullanılmayan uygulamaları silin ve uygulama önbelleğini temizleyin 

Kabul edelim ki, genelde daha fazla depolama alanına ihtiyaç bile duymuyoruz. Tüm ihtiyacımız olan biraz temizlik. İddia ederim, cihazında aylardır hiç dokunmadığın bir sürü uygulama ve eski oyun var. Gitmelerine izin verme ve onları silme vakti geldi de çattı. Daha sonra fikrini değiştirirsen, istediğin uygulamaları tekrar kolayca yükleyebilirsin. Yapabileceğin başka bir şey ise uygulama önbelleğini temizlemek. Uygulamanın kendisi, verileri ve önbelleği, uygulamanın kullandığı alanı gösterir. Önbelleği temizlemek uygulamaları silmez fakat size biraz sorun çıkaran ve yer kaplayan uygulamalarla ilgili sorunları çözebilir.

Android cihazının yerleşik depolama aracını kullanın

Diyelim ki kolları sıvayıp temizlik yapmaya karar verdin. Peki, hangi dosyalar en fazla yer kaplıyor? Basit bir şekilde öğrenmek için yerleşik depolama aracını kullan. Uygulamaların, resimlerin ya da videoların kullandığı alanı ayrı ayrı görerek ilk olarak neleri silmek istediğine karar ver. Dahası, ücretsiz bir Clean Master uygulaması yükleyerek her bir dosyanın ne kadar yer kapladığını da öğrenebilirsin.

Bulut kullanmayı öğrenin

Son olarak, cihazında yer açılabilecek başka bir harika seçenek buluttur. Dropbox, Copy ya da Google Drive gibi bulut depolama uygulamalarını kullanarak videolarını, fotoğraflarını ve diğer dosyalarını otomatik olarak çevrimiçi yedekleyebilirsin. Dosyaların internette güvenle depolanırken onları telefonundan silerek yeni hatıralar için yer açabilirsin. Bulutun belki de tek eksiği dosyalarına erişebilmek için çevrimiçi olman gerekmesidir. Ancak bu, Android’ inde yer açmak için ödenen çok küçük bir bedeldir.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …